Историята на Doctor Switz започва не с легенди, а с истинските житейски изпитания на един обикновен човек.

Роден и израснал в малък провинциален град, в западните покрайнини на България. 

Героят в нашата история, а и в историите на още хиляди хора, на които е помогнал да се спасят от безчет болести е скромният лечител Васил Петров. Съдбата му го изправя пред тежки уроци, но и му дава дарбата да избавя хората от страдание. Хора от цялата страна, а и от чужбина идват на крака до Радомир, за да намерят лек. 

Ето как започва всичко...


В далечната 1946 година, в семейството на миньор и детска учителка се ражда Васко. Любознателен малчуган, който от изгрев до залез се скитал по поляните в поречието на река Струма. Баща му тръгвал за работа по тъмно и се прибирал късно вечер. Майка му освен задълженията си в училището била вечно заета с домакинска работа. Никой нямал време за Васко, освен богатата на билки природа. Така се заражда интересът му към ароматните треви и растения. Нещо, което за него било страст, но според родителите му - безперспективно увлечените, което къща не храни.


Единствено неговата майка го подкрепяла, тя знаела, че има много умно и будно дете и вярвала, че от него някой ден ще стане голям човек. Още много малък го научила да чете, намерила му книги за растения и билки. Помагала му да суши и съхранява находките, които редовно носел вкъщи. Единственото, за което били използвани тогава цветните тревички, които Васко събирал било за ароматен чай. Никой не предполагал, че това детско увлечение, някой ден ще спасява животите на хиляди хора, а дори и на родната му майка. 


Трудни и бедни времена настанали в България, а Васко някак си не си представял да наследи бащината професия на миньор. След като завършил училище направил няколко опита да започне работа, която харесва, включително и в стопанския двор, където работил дядо му, но нищо не излизало от това. Парите за нищо не стигали, а работата винаги му била скучна и безинтересна. Единствено билките му били страст, но нямал никаква идея как да развие това свое влечение в нещо, което да изкарва поминъка.

Така на двадесет и няколко годишна възраст, колкото и да било трудно и опасно по онова време, Васил решава да избяга от родината и да си търси късмета на запад. Преминавайки през тогавашна Югославия, задържайки се за по няколко месеца в Унгария и Австрия, работещ каквото намери, ден за ден, скитането му приключва в Базел. Там където точно по това време процъфтявала химическата и фармацевтична индустрия на Швейцария. 


Васко намерил своето място, но разбира се без образование не можел да се надява на нищо повече от това да бъде общ работник в складовете за суровини на фабрика за лекарства. И все пак, не коя да е, а в Рош, най-голямата фармацевтична компания в света днес. Дали това било знак или ирония на съдбата, не знаем, но може би точно заради това 16 години по-късно, когато Васко се връща по неволя в България, бързо му излиза прякор Швейцарския доктор.


Единственото, което свързвало младия мъж с родината му останали писмата, които много рядко и трудно успявал да пише на майка си. Докато един ден, разбира, че тя е много болна и вероятно никога повече няма да я види. Нещо във Васил трепва и той се връща в България, въпреки, че постоянно се заричал, че това никога няма да се случи. Заварва майка си на легло, болна, отслабнала и изнемощяла.


Знаел, че през ръцете му са минали тонове лекарства, за милиони хора, но не знаел как да помогне на собствената си майка да се излекува. Не можел да повярва, че съдбата така се шегува с живота му. Докато една вечер, сред запрашената библиотека, в собствения му дом, забелязал една стара книга, която веднага разпознал. Това била първата му книга за билколечение, която разлиствал още като дете, и от която учил имената на растенията, които събирал за чай.

Все едно някаква висша сила проговорила на Васил в този момент. Някак обърканата и безнадеждна ситуация започнала да се подрежда. Той започнал да чете вехтата книга и отново да събира треви от познатите поля покрай Струма. Не минали няколко седмици на лечение с билки и майката на Васко започнала да се подобрява. Докато година по-късно била напълно здрава и шетала из вкъщи като в детството му.


Приятели и познати разбрали за случилото се чудо и всеки с болежка ходил при Васил да го пита как да се излекува. От уста на уста славата на завърналия се от чужбина странник започнала да се разнася. Все повече хора го търсили и с уважение го наричали доктора от Швейцария. Стотици хора били излекувани от Васил, но немотията отново започнала да го застига, спестените от Швейцария пари започнали да свършват, работа в България нямало, а излизането в чужбина вече било невъзможно.


И така Швейцарският доктор отворил малко билково магазинче в центъра на Радомир. С всекидневното си присъствие в малката си дрогерия в Радомир, Васил Петров става известен сред местните хора със своята способност да лекува с билки. Вдъхновен от лечението на стотици хора, той превръща своята страст в професия.
 

Скоро, малката дрогерия се превръща в център за споделяне на здравни съвети и натурални лекове. Успехът на билковата аптека и доверието на клиентите, насърчават Васил да разшири своята дейност. В стария стопански двор, наследен от неговия дядо, той започва своето първо малко производство, където експериментира с пресоване на билките в хапчета, установявайки, че този метод е по-ефективен от традиционните запарки.

Това, което видял Васил в Швейцария му откриват света на високите стандарти за качество и иновации. Вдъхновен от тази нова перспектива, той развива своите знания възражда богатата българска билкова традиция. Така се ражда марката Доктор Суиц, която съчетава традиционното билково лечение със съвременните научни изследвания.

Днес, Doctor Switz предлага широка гама от хранителни добавки, произведени с грижа и внимание към детайлите, произведени то билки, отглеждани в екологично чисти райони и обработвани по последни технологии. Всяка капсула, таблетка или саше е създадена с мисълта за здраве и отразява нашият непоколебимо стремеж към високо качество и здраве.
 

нашата  философия

Ние сме посветени на решаването на най-сложните здравословни проблеми, които днес все още се считат за "нерешими" от много практикуващи лекари

Женско здраве

проблеми породени от хормонален дисбаланс, пмс, болезнена менструация, перименопауза, постменопауза и симптоми на менопауза като горещи вълни, проблеми със съня, суха кожа, изтъняла коса, вагинална сухота, променливо настроение, непостоянен цикъл, втрисане

Наднормено тегло

проблеми с храносмилането, забавен метаболизъм, проблеми с хормоналния дисбаланс, подуване, задържане на вода, токсикиране на тялото, енергиен дефицит и умора, възпаления и болки в тялото

 

Храносмилане

изтощителни проблеми с неспокойни черва, болезнено подуване, лошо храносмилане, задържане на вода, пропускливи черва

Очи

умора, сухота, зачервяване, възрастова дегенерация на макулата, катаракта (перде), нарушено качество на съня, предпазване от вредната синя светлина

Имунитет

вирусни инфекции, бактериални инфекции, настинки, умора и отпадналост, заздравяване на рани, мускулна атрофия, бавно възстановяване след боледуване, повторно заразяване

Психическо здраве

стрес, тревожност, депресия, паник атаки, променливо настроение, проблеми със съня, лоша памет, зависимости, фобии, паранои, трескавост

 

ценности и принципи на doctor switz

Ние сме Непримирими, когато става въпрос за Здраве, Качество, Безопасност, Ефективност и Прозрачност. Неуморно и ежедневно търсим решения за така наречените „нелечими“ здравни проблеми.

Нашите ценности и принципи са в основата на създаването на екипи от експерти. Комбинираме образованието и опита в областта на Медицината, Общественото здраве, Нутрициология, Токсикология и Фармакология с познания по природна медицина от всички краища на Света.
 

Впрягаме знанията и опита в лечението на десетки, считани до вчера за нелечими и необратими заболявания. Създаваме хранителните добавки на Doctor Switz по формули от билкови и натурални съставки.
 

Нашата мисия е да върнем лечебната сила на природата във всеки съвременен дом. Създаваме образователно съдържание, чрез което да обясним как билките работят и да върнем здравето в ръцете на хората.

Най-доброто за твоето здраве

Безкомромисно подбрани билки

Твоето здраве, в твоите ръце.
Ти избираш най-подходящата за теб билкова формула.

Подбрани да работят
Натурални формули, подкрепени от науката.

100% прозрачност
Пълна информация какво съдържат нашите продукти и защо

Научно доказани билкови съставки

В нашите билкови формули използваме само 100% натурални съставки, които са потвърдени от актуални научни изследвания. В нашите билкови продукти няма нито един изкуствен пълнител или аромат.

Най-ефективната доза във всяка формула
Използваме клинично доказани дози във всяка една формула, за да сме сигурни, че получавате продукт с действие, което е потвърдено от науката.

Най-мощните естествени съставки от цял свят
Ние лично пътуваме по целия свят, за да открием най-добрите и задължително сертифицирани производители на първокласни билкови екстракти. Подбираме билки от Европа, Азия, Африка или Америка, като лично познаваме всеки наш доставчик.

Старателно тествани формули във всяка партида
За да имаме гаранция, че влагаме в продуктите си най-безопасната и чиста формула, всяка производствена партида от нашите хранителни добавки минава през 2 или 3 нива на качествен контрол. 

Висококачествени продукти, произведени в Европа

Производството на всеки наш продукт се извършва в собствена фабрика в ЕС. Всички наши съоръжения, машини и производствени служители са сертифицирани и подлежат на постоянен контрол.

100% прозрачност на всяка стъпка от пътя
Разкриваме всяка съставка в нашите продукти и точната доза от нея. Всяка билка е подбрана въз основа на научните изследвания, които доказват ползите ѝ за здравето.

Евгения Александрова

VisionCare

Откакто започнах да използвам витамините за очи на Doctor Switz, забелязах значително подобрение в зрението си. Таблетките са лесни за приемане и се чувствам страхотно!

Силвия Христова

DetoxSlim

Приемам го от два месеца и загубих 6 кг. Не мога да повярвам, че този продукт наистина ми помогна толкова много в процеса на отслабване. Не го очаквах .

Марио Васев

ImmunoGuard

Невероятно е как ImmunoGuard подобри моята способност да се справям с вирусни инфекции. 

Също така се чувствам много по-енергичен и здрав.

Можете да се насладите на същите резултати или дори на по-добри...

Всичко, което трябва да направите, е да изберете формулата, която най-добре отговаря на нуждите ви в момента, и да я опитате. Можете да започнете пътуването си към удивително здраве с нашите най-обичани формули - използвани от много наши клиенти, за да си възвърнат контрола над телата, емоциите и благосъстоянието си

Започни промяната